Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

16-10-16

De voyeur Aloka Liefrink

9200000060020563.jpg


 

 

De voyeur

Aloka Liefrink

Auteur: Aloka Liefrink

Uitgever: Uitgeverij Houtekiet

Nederlandstalig 9789089245151

2016 293

Ik wil niet alleen zijn , niet alleen op deze aardbol blijven rondlopen en mijn imago hooghouden. En tegelijkertijd wil ik ook de grip op mijn scenario niet verliezen.

Aloka Liefrink (1979), geboren in Kerala te India en geadopteerd door een Nederlands-Vlaams echtpaar, debuteerde succesvol in 2010 met haar sterk autobiografische roman Verweesd. Daarna volgden diverse succesvolle thrillers en haar vijfde boek Onderhuids, in coauteurschap met Luc Deflo, werd een bestseller.

En nu is er haar nieuweling De voyeur die wordt aangekondigd als een psychologische thriller met een vleugje erotiek.

Als hoofdpersonage, de 27-jarige Lisa, succesvol debuterend auteur, ontdekt dat haar vriend Sander haar bedriegt met Miro, een prostituee uit het voormalige Oostblok, komt haar hele leven op de helling te staan. Tijdens een signeersessie loopt ze de knappe, mysterieuze Richard, met wie ze ooit een korte romance had en die trouwens ook haar eerste sekspartner was, opnieuw tegen het lijf. Hij is flamboyant, werkt als gesprekstherapeut en biedt haar een luxueuze flat aan tegen een vriendenprijs. Lisa tuimelt halsoverkop in een nieuw leven maar dan komt ze er langzaamaan achter dat Richard een erg duister figuur is en een gewelddadig kantje heeft. Alhoewel Lisa het hoofdpersonage is, mag ook elk nevenpersonage zijn zegje doen mooi geklasseerd op datum en uur. Zo weerklinkt er niet die ene subjectieve stem maar hoor je verschillen klokken luiden met elk hun eigen klank. De verhaalstructuur is ook wel knap want het verhaal situeert zich in het nu en in de nabije toekomst en dat verruimt alles een beetje. De auteur gebruikt de benaming van psychologische thriller en dat klopt inderdaad. De psychologie speelt in dit boek een flinke rol, alleen al door de personages van Richard en Eric, terwijl Lisa ook niet de stabiliteit in persoon is.

De voyeur heeft naast een sterk ontspannend element ook wel een informatieve functie over bepaalde termen in de psychiatrie en de farmacie.

Een vlot lezende en geslaagde thriller.

André Oyen

 

20:51 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.