Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

01-10-16

Eternité

377928.300.jpg


 

Eternité

De Vietnamees Tran Anh Hung is geen veelfilmer, maar het is altijd uitkijken naar een nieuwe film van de regisseur van 'L'Odeur de la papaye verte', 'Cyclo' en 'Norwegian Wood'.

Gebaseerd op een boek van Alice Ferney: ‘L’Elégance des veuves’ maakte hij 'Éternité' zijn eerste Franstalige film.

 

Eind 19de eeuw trouwt Valentine op haar 20ste met Jules. Op het einde van de 20ste eeuw, loopt een jonge Parijse vrouw, de achterkleindochter van Valentine, op een brug recht in de armen van de man van wie ze houdt. Tussen deze twee momenten ontmoeten mannen en vrouwen elkaar, houden ze van elkaar, en sterven ze. Tijdens een eeuw worden levens begonnen en beëindigd omdat lotsbestemmingen niet te ontvluchten zijn en een stamboom zichzelf schept. Het lijkt een eeuwigheid..

Pure poëzie, dat is de film van Tran Anh Hung, de meester van de verstilde intensiteit. De film is opgebouwd als een groter muziekstuk. De beelden doen denken aan de impressionistische schilderijen van Renoir.

'Éternité' lijkt soms meer op een mantra dan op een film, een illustratie dat de geschiedenis weinig meer is dan de eeuwige terugkeer van hetzelfde.

'Éternité' is iets bijzonders, een film die je overspoelt met Aziatische grandeur van beeld en klankbeheersing. De mix van Frans en Oosters kon niet iedereen bekoren, maar persoonlijk vond ik het toch wel een erg genietbare film.

 

Eternité

regie Tran Anh Hung

scenario Alice Ferney, Tran Anh Hung

cast Audrey Tautou, Bérénice Bejo, Mélanie Laurent

productie Frankrijk 2016

 

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.