Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27-09-16

Blame It On My Youth redactie: Helena Gezels; Mortier Alexandre

9789491144363_front.jpg


 

 

https://www.youtube.com/watch?v=kkaBfriRNSc

Blame It On My Youth

paperback/ gebrocheerd: € 19,99:  ISBN: 9789491144363, juni 2016

Formaat: 21,2 (h) x 14,2 (b) x 1,5 (d) cm. Gewicht: 212 gram.

Uitgever: Beefcake Publishing

 

redactie: Helena Gezels; Mortier Alexandre

Frequently and viciously, I stabbed him with my eyes. ‘Don’t pay attention to my brother,’ I said when I turned back to Grace. ‘He’s in his first year in college, so he thinks he needs to prove how cool he is.’

uit Arbitrary Grace

by H.J. Gerald

 

Blame It On My Youth is een compilatie van Engelstalige verhalen en gedichten geschreven door studenten en oud-studenten aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent. De compilatie verzamelt 36 stukken die draaien rond de thema’s 'jong zijn' en 'opgroeien'. De titel is gebaseerd op een jazz standard met dezelfde naam.

 

Het boek is, gezien het thema, onderverdeeld in drie bedrijven, waarvan het eerste handelt over de kindertijd, het tweede over de puberteit, en het derde over jongvolwassenheid. De drie bedrijven bevatten elk twaalf stukken, waarbij telkens een gedicht wordt afgewisseld met een kortverhaal. Dankzij de gekozen opeenvolging van de verschillende stukken vertelt het boek in zijn geheel ook een verhaal op zich.

 

De vijftien auteurs en twee redacteurs van Blame It On My Youth vormen een uiterst heterogene groep met verschillende achtergronden, studiegebieden, en interesses; wat hen verbindt, is dat ze allemaal hun passie voor schrijven ontdekt hebben op de schoolbanken van de universiteit. De diverse achtergronden laten zich echter goed voelen in het boek en dat maakt dan ook dat je een 'literaire' jazzsong krijgt waarin het swingt, maar tegelijkertijd ook een beetje 'huilt', groeipijnen en dollen, ach ik wijt het allemaal aan de heerlijke, dwaze jeugd.

Blame It On My Youth bevat bijdragen van Lore De Greve, Vera Verhelst, Sela Nackaerts, Kaat Chiau, Louise Buysschaert, Emma Vu-Doan, Tobias Santens, Benjamin De Roover, Anahita Chiabani, Marescha Muys, Cara Uyttebroeck, Helena Gezels, Johanan Seynave, Robin Hutse en Kate Luysterborg en ze laten je allen in mooi proza of/en poëzie vergelijken, ontroeren en terugblikken.

André Oyen

 

 

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.