Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04-09-16

El Clan

103197.300.jpg


El Clan

 

 

Voor het verhaal van El Clan over de beruchte familie Puccio dat op een waargebeurd drama berust trekken trekken we naar het Argentinië van de jaren tachtig.

De beruchte en gruwelijke dictatuur met haar talloze ontvoeringen en moorden is voorbij en maakt plaats voor een schuchtere democratie. Ondertussen gaat de familie Puccio onder leiding van vader Arquimedes doodgewoon door met het ontvoeren van mensen. Zodra Arquimedes het geëiste losgeld ontvangt, laat hij de gegijzelden vermoorden. Het gebeurt allemaal binnenskamers en bepaalde familieleden zijn medeplichtig en anderen worden onwetend gehouden. Over de oudste zoon, een gewaardeerd rugbyspeler Alejandro, bestaat echter geen twijfel, omdat deze daadwerkelijk meehelpt met de ontvoeringen en soms de slachtoffers zelfs uit zijn eigen vriendenkring kiest. Arquimedes die op het eerste gezicht de perfecte huisvader lijkt, manipuleert zijn zoon op een afschuwelijke manier. Maar door zijn verloving begint het schuldgevoel aan Alejandro te knagen en probeert hij aan de vaderlijke druk te ontsnappen. Ook dreigt een nationaal onderzoek naar de ontvoeringen de familie te ontmaskeren.

 

Wanneer Arguímedes de politiebescherming van de plaatselijke commandant verliest en de laatste kidnapping mislukt, komt hij uiteindelijk in de gevangenis terecht.

Regisseur Trapero probeert zijn statische verhaal te compenseren met veel gevoel voor stijl, zoals indrukwekkende longshots en muzikale keuzes die doen denken aan de misdaadklassiekers van Scorsese.

Met claustrofobische familiescènes, het sterke acteerwerk van Guillermo Francella en Trapero's gevoel voor stijl en detail, het uitbenen van de bredere politieke en sociale achtergrond is El clan een beklemmend en geloofwaardig thrillerdrama geworden. Pablo Trapero, werd met El clan winnaar van de Zilveren Leeuw voor beste regie op het filmfestival van Venetië (2015). Ook in eigen land mocht de regisseur op grote roem rekenen. Door het treffend weergeven van de atmosfeer van deze periode en vooral de indrukwekkende soundtrack werd het bij zijn release in Argentinië de meest bezochte Argentijnse film aller tijden.

El Clan

Argentinië / Spanje

Misdaad / Drama

110 minuten

2015

geregisseerd door Pablo Trapero

met Guillermo Francella, Peter Lanzani en Lili Popovich

 

 

 

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.