Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

02-09-16

Zeik en het lijk op de dijk Herman Brusselmans

9200000051539707.jpg


 

 

 

Zeik en het lijk op de dijk

Herman Brusselmans

9789044630381

Uitgever Prometheus,

2016

280 pp.

Als deze koffie denkt dat hij koffie is, dat hij dan maar wat anders denkt. Doch ter zake. Een moord hebben we voorlopig niet, Broekgat, dus een onderzoek ernaar evenmin. Het loopt de spuigaten uit met dat gebrek aan moord. Waar moet het eindigen? Vroeger ja, toen had je nog moordenaars van stavast, tegenwoordig zijn ze met z’n allen lulletjes van rozenwater, zoals de uitdrukking luidt.’

Sinds enige jaren schrijft hij literaire thrillers over inspecteur Zeik. In 2014 verscheen deel 1: ‘Zeik’, gevolgd door ‘Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus’ (2015) en nu is er dus Zeik en het lijk op de dijk.

De Moordbrigade van Gent, onder leiding van commissaris Übertrut, en met de inspecteurs Zeik, El Bazaz, Compas en Broekgat, buigt zich over een moordzaak. Ze vragen zich niet alleen af wie de moordenaar is, maar ook wat de beste methode is om de misdadiger te vatten waar ook nog de Gentse homoscene bij betrokken is.

Echte thrillers kan je deze 'zeikserie' moeilijk noemen, nee het is eerder een persiflage op het genre gekruid met de gekende Brusselmansaccenten.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.