Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-08-16

Neon Bull

218543.jpg


Neon Bull

2016 was het jaar van de Olympische spelen in Rio en het is dan misschien ook wel interessant om eens een Braziliaans filmisch buitenbeentje NEON BULL, waarvan het verhaal zich situeert in het noordoosten van het land, te bespreken.

 

 

We volgen een paar personages die aan de kost komen in de vaquejada, een soort rodeo waarbij het erop aankomt een stier in het zand te doen bijten door aan zijn staart te trekken. Iremar is een vaqueiro die werkt bij de Vaquejadas. Hij werkt samen met de corpulente Zé en de mooie Galega, die de trailer bestuurt en moeder is van Cacá, een erg levendig meisje. Samen vormen ze een hechte familie en zijn steeds onderweg. Hoewel hij een echte cowboy is, heeft Iremar een nogal vrouwelijke passie: hij ontwerpt sexy kledij voor de opzwepende erotische shows die Galega geeft na de rodeo’s. Iremar is echt goed in het ontwerpen van kleren en hij droomt ervan een haute couture designer te worden.

Scenarist-regisseur Gabriel Mascaro (Ventos de Agosto, Doméstica) heeft een documentaire achtergrond en dat merk je aan de geduldige manier waarop hij zijn personages observeert. Ze krijgen alle ruimte in een transparante vormgeving die toch een zekere ruwe maar ook poëtische schoonheid niet uitsluit. Het valt op dat Mascaro in zijn beschrijving van dit harde leven nauwelijks onderscheid maakt tussen mensen- en dierenwereld. Het briesen en stampen van stieren en paarden, de rituelen van een veeveiling, een collectieve douche in een half verlichte ruimte, lichamen die menselijke warmte bij elkaar zoeken, gewoon onbeschaamd plassen, seks met een hoogzwangere vrouw, enz.. . Het wordt allemaal heel naturel en zonder goedkope kicks van internetsensatie weergegeven. Integendeel dit is één van die films die het echt moeten hebben van sluimerende emoties, van de dromerige fotografie en de onderhuidse sensualiteit.

Regisseur Gabriel Mascaro maakte met NEON BULL een van de meest originele films van de laatste jaren, terecht bekroond met de speciale prijs van de jury van de “Orizzonti-sectie” op het filmfestival van Venetië in 2015.

Neon Bull (2015)

REGISSEUR

Gabriel Mascaro

Brazilië / Uruguay / Nederland / Spanje

Drama

101 minuten

met Juliano Cazarré, Maeve Jinkings en Josinaldo Alves

 

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.