Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

24-08-16

Reisgids Trotter Maleisië en Singapore

index.png


Reisgids Trotter Maleisië en Singapore

ISBN /9789401431842 Editie:2016 Aantal blz.:430 Philippe Gloaguen Uitgever: Lannoo

In tegenstelling tot Maleisië waar zelfs de hoofdstad wat lijkt ingeslapen, is Singapore er altijd op gebrand om tijdwinst te behalen en vooraan te lopen op het gebied van moderniteit.

Maleisië bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee.

Malakka (of West-Maleisië), dat in het noorden aan Thailand grenst, en dat Singapore in het zuiden insluit

Oost-Maleisië dat bestaat uit Sabah, Sarawak, Labuan, het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo, dat in het zuiden grenst aan Indonesië en dat Brunei in het noorden insluit.

Het westelijke deel (Malakka) beslaat ongeveer 40% van de oppervlakte van het land, maar meer dan 85% van de bevolking is hier woonachtig. Maleisië claimt ook een deel van de Spratly-eilanden.

Singapore, officieel de Republiek Singapore (Engels: Republic of Singapore), is het kleinste land van Zuidoost-Azië; met 716 km² is deze stadstaat net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore. Beide zee-engten zijn zeer nauw. De Straat Singapore is een deelzee van de Straat Karimata en daarmee weer van de Zuid-Chinese Zee. Het hoofdeiland, Singapore, is met het vasteland verbonden door een dam in het noorden en door een brug in het noordwesten. Er vindt veel landaanwinning plaats om de mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen. Het hoogste natuurlijke punt is de Bukit Timah Hill op 166 meter. Mount Faber is een ander hoog punt op 105 meter. Deze heuvel is een toeristische trekpleister vanwege het panoramische uitzicht op de haven en de stad.

De 'Trotter'-reisgids behandelt de landen Maleisië en Singapore. Het begint met achttien bezienswaardigheden die je tijdens een trip gedaan moet hebben, gevolgd door praktische informatie over Maleisië. Verder leert je veel over geldzaken, klimaat, overnachten, reisroutes etc. Daarna komen de verschillende streken aan bod, met onder meer Kuala Lumpur en de westkust, het centrum van Maleisië en de oostkust. Hierna is Singapore aan de beurt. Met praktische informatie en de streken (de stad en de omliggende eilanden). Bij elke streek wordt een aantal plaatsen en steden besproken, met plattegronden, nuttige adressen, bezienswaardigheden, en paarse kaders met budgetvriendelijke tips voor overnachtingen, eten en drinken. De gids bevat enkele kleurenfoto's en ruim dertig kaartjes en plattegronden in kleur of zwart-wit. De lay-out is sober, zij het dat er in deze editie wel met paarse kaders, titels en icoontjes wordt gewerkt. Voor het overige biedt de gids nog steeds degelijke en kritische informatie voor rugzaktoeristen en andere avonturiers al is het wel nuttig om bijkomende lectuur aan te schaffen over cultuur en historiek.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.