Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

21-08-16

Het telboek van prins Hayo de Gelukkige Edward van de Vendel

het_telboek_van_prins_hayo-1-min_1.jpg


 

Het telboek van prins Hayo de Gelukkige

 

Edward van de Vendel (schrijver), Mattias De Leeuw (illustrator)

88 pagina's | Leeftijd: vanaf 5 jaar

Uitgever: De Eenhoorn

ISBN: 978-94-6291-113-0

Jaar van uitgave: 2016

 

Edward van de Vendel werkte een tijdlang in het onderwijs (als leerkracht en als directeur), maar is sinds 2001 fulltime auteur. Hij schrijft prentenboeken, gedichtenbundels, kinderboeken en jeugdromans. Hij is onder meer bekroond met zeven Zilveren Griffels, drie Gouden Zoenen en de Woutertje Pieterse Prijs. Zijn boeken zijn in vele talen uitgegeven. Mattias De Leeuw (geboren in 1989) is een jonge en veelzijdige illustrator. Hij studeerde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakte hij ook décor voor kindertheater.

https://www.youtube.com/watch?v=vYjhKb_I5lQ

 

www.edwardvandevendel.com

 

Deze twee grote talenten hebben woord, verhaal en beeld verenigd om ook nog op een heel originele manier met cijfers te goochelen. De primaire verhaallijn is echter gefocust op een prins die beseft dat goed gezelschap belangrijker is dan rijkdom. Toen prins Hayo van Zuizelland 1 jaar oud was, kreeg hij 2 honden. 1 om tegenaan te slapen en 1 om onderdoor te kruipen. Toen hij 2 jaar oud was, kreeg hij 3 konijnen. Toen prins Hayo 6 werd, gaf hij een videofeestje voor 6 prinsenkinderen. Voor zijn 9de verjaardag kreeg hij een goochelshow. En zo wordt elke verjaardag van Hayo op een uitzonderlijke manier gevierd. Toch vond Prins Hayo het maar saai. Hij voelde zich alleen. Voor zijn 10de verjaardag krijgt hij een heel bijzonder cadeautje van zijn moeder, namelijk een.... maar dat moeten de lezertjes echt zelf ontdekken.

In dit prachtige humoristische, literair vormgegeven verhaal spatten de kleuren van de illustraties van de pagina's. Ze verlokken om te tellen, te zoeken, te luisteren of te lezen.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.