Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15-08-16

MA MA

Ma-ma-2015-Julio-Medem-592-poster-450.175-poster-274x410.jpg


MA MA


Regie: Julio Medem | 111 minuten | drama | Acteurs: Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia, Teo Planell, Anna Jiménez, Elena Carranza, Nicolás De Vicente, Virginia Ávila, Javier Martos, Anabel Maurín, Silvia Abascal, Alex Brendemühl, Miguel Mota, Safi, Mónica Sagrera, Samuel Viyuela

Regisseur Julio Medem was met films zoals ‘Lucia y el sexo’ en ‘Amantes del Círculo Polar’ een soort revolutionair van de dwarse Spaanse film. Hij is nu terug met een film die als behoorlijk controversieel werd aangekondigd en met op de affiche de nog steeds beeldmooie Penélope Cruz, de Spaanse actrice die de afgelopen decennia vaak de muze was van regisseur Pedro Almodóvar.
Cruz speelt de veertiger Magda, een werkloze leerkracht die niet van voetbal houdt maar wel van haar voetballende zoon. Haar echtgenoot is een filosofiedocent die zijn jonge studentes ook wel buiten de colleges een en ander bijleert.
Dan ontdekt Magda, dat ze borstkanker heeft. Ondanks deze gruwelijke diagnose besluit Magda met alle vrouwelijke kracht die ze in zicht heeft, alles uit het leven te halen wat er in zit. Ze wordt daarin bijgestaan door de zachtmoedige en zingende gynaecoloog Julián (Asier Etxeandia) en de aaibare Arturo (Luís Tosar); een voetbalscout die zijn vrouw en dochtertje net heeft verloren.
Arturo en Magda zijn bondgenoten en steunen elkaar in verlies en verdriet, en durven ook tegen mekaar nooit uitgesproken verlangens te uiten.
De regisseur brengt heel heikele thema's zoals biseksualiteit, vrije seksualiteit, baas over eigen lijf en omgaan met vergankelijkheid op een heel realistische wijze maar toch balanceert de film vaak op de rand van het sentimentele en het mierzoete. Dat is heel jammer want het eerste deel is heel sterk maar op driekwart van de film begint de regisseur met Hollywoodsiroop te gooien en verminkt zo flink zijn Ma Ma.
De titel is mooi gekozen want het woord Ma Ma verwijst in het Spaans zowel naar moeder als naar ‘borst’ .
Cruz is gewoonweg fenomenaal goed en ze heeft een prachtige uitstraling met of zonder haar.

Er zitten heel sterke momenten in deze film, helaas worden ze af en toe onder gesneeuwd door poedersuiker.
André Oyen

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.