Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14-08-16

Isabelle Rossaert – Dat is wat ik bemin.

17376_Dat is wat ik bemin.jpg


 

Isabelle Rossaert – Dat is wat ik bemin. Cossee, Amsterdam. 194 blz. € 19,95.

9789059366015

 

Ik wou kunnen zeggen dat Parijs mij redt van de waanzin van Cucuron. Parijs met zijn verfijning, zijncultuur. Maar de gekte heerst hier evengoed.

 

Isabelle Rossaert (1966) is redacteur, freelance verslaggever en docent journalistieke schrijftechnieken en Dat is wat ik bemin is haar romandebuut.

Valerie ontvlucht haar geboortestreek en gaat naar Parijs. Je kan wel iets ontvluchten, maar daarom ben je nog niet vrij. De dood van haar te vroeg overleden moeder kwelt haar en ook de herinnering aan een voor haar bijzondere dorpsgenoot die tijdens een jachtpartij werd neergeschoten blijft haar achtervolgen. In Parijs raakt ze in de ban van de wandtapijten rond de dame met de eenhoorn. Jean-Michel, die Valerie door dit tapijt leert kennen, gaat van Parijs naar haar geboortestreek om de waarheid rond het ongeluk te achterhalen. Dit mooie boek is opgedeeld in twee delen: dagboekfragmenten van Valerie in Parijs en brieven van Jean-Michel vanuit de Provence.

Dat is wat ik bemin is een poëtisch geschreven boek over ontstaan van mythes en legendes. Het baadt in een dromerige sfeer en dat maakt deze betoverende geschiedenis van een liefde die nooit heeft kunnen bestaan, en van de poging daarmee in het reine te komen, zo bijzonder. Isabelle Rossaert weet de lezer moeiteloos zowel te charmeren met haar personages in Parijs en in de Luberon.

Ze heeft een prachtige, beeldende taal en maakt daardoor het verhaal heel filmisch. De liefhebber van Franse film en dito natuurschoon en kunst zal dit boek zeker aan zijn/haar hart drukken.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.