Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07-08-16

Frankrijk Rosemary Bailey Gilles Mingasson

index (16).png


Frankrijk

Rosemary Bailey Gilles Mingasson

Zevende, herziene druk

Kosmos,

2016

Kenmerken398 p. : ill.ReeksNational Geographic reisgidsen

Oorspr. titel

The National Geographic traveler France

ISBN9789021562575 (paperback)

 

Frankrijk is na Rusland en Oekraïne het grootste land van Europa en de favoriete reisbestemming van miljoenen toeristen. Alom is de Franse geschiedenis zichtbaar en overal kunt u genieten van kunst cultuur, mode en wijnen op elk denkbaar niveau. Een mensenleven is te kort om Frankrijk ten volle te ervaren, maar zelfs een kort bezoek volstaat om de schoonheid van dit land te beleven.

 

Frankrijk is een land dat enorm veel heeft te bieden. Er is veel natuurschoon in een enorm afwisselend landschap, met veel verschillende klimaten en subklimaten. In de Alpen, de Pyreneeën en het Centraal Massief wordt veel geskied.

 

In bijna alle departementen zijn er diverse natuurgebieden met nationale parken, zoals Armorique, Camargue, Nationaal park Les Écrins, Grands Causses, Monts d'Ardèche, Nationaal Park Cevennen, Nationaal park Mercantour, Parc National de la Vanoise en Verdon.

De historisch gegroeide 39 provincies van Frankrijk werden na de Franse Revolutie afgeschaft, waarvoor in het Europese deel van Frankrijk 95 departementen in de plaats kwamen. De departementen zijn later gegroepeerd in regio's. Deze provincies weerspiegelen de natuurlijke fysisch-geografische structuur van Frankrijk en behouden ondanks moderne bestuurlijke centralisatie hun traditionele culturele diversiteit.

Het hart van Noord-Frankrijk is de provincie Île-de-France. Het gebied wordt omringd door de provincies Champagne en Lotharingen (Lorraine) in het oosten; Artesië (Artois), Picardië, Frans-Vlaanderen en Normandië in het noordwesten en het noorden; Bretagne, Maine en Anjou in het westen; en Touraine, Orléanais, Nivernais en Bourgondië (Bourgogne) in het zuiden. Het verdere zuiden bestaat uit Berry en Bourbonnais. Tussen de Vogezen en de Rijn ligt de Elzas.

Het zuidelijk deel van Centraal-Frankrijk wordt gekenmerkt door de ruwe bergen en gedoofde vulkanen van het Centraal Massief, een van de belangrijkste natuurgebieden van het land. Het bestaat uit de provincies Marche, Limousin, Auvergne en Lyonnais. De Rhône scheidt het Centraal Massief van de Alpen. De Alpen vormt de bergketen met de hoogste bergen van het land. Ten oosten van de Rhône liggen Savoie, Dauphiné en de Provence. Een deel van de kust van de Provence vormt de zeer toeristische Franse Rivièra.

Het zuidwestelijke deel van Frankrijk is opgedeeld in twee regio's: Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées en Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes. In het zuiden van de regio's liggen de Pyreneeën.

De National Geographic Reisgids Frankrijk is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land. Bezoek met deze National Geographic Reisgids Frankrijk het Quartier Latin in Parijs, de Elzasser wijnroute, de kastelen langs de Loire, Bourgognes goudkust en de Dordogne. Of maak zelf parfum, bezoek de Parijse vlooienmarkten, geniet van de rijke Parijse cafécultuur of vertoef op het paradijselijke Corsica.

Maak een treinreis door de Pyreneeën en ervaar het leven op een chateau. Het kan allemaal in dit heerlijke land en deze gids wijst je er de weg.

De uitgebreide kennismaking met Frankrijk, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden, de tips om je reis op de gepaste manier in te delen ook bijvoorbeeld voor de reizigers met een handicap, en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

André 0yen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.