Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22-07-16

Renée Luth: Preparaat

index (9).png


 

Renée Luth: Preparaat (gedichten) / ISBN 97890 5452 307 9 / gebonden in hardcover , met kleurenfoto's / € 19,90

Aan tafel/mijn moeder draagt vandaag weer eens een vloek /

naar de eettafel/

stomend nog weet ik/

warm zegt ze zelf /

ik ben zes/

en twijfel tussen gordeldier of pijlstaartrog /

met bestek en bord in de aanslag/

als verweer/

speel ik met snijden/

ik groei al krom/

om zere benen onder tafel te mijden/

leg ik mijn wortels af/mijn moeder draagt weer eens een vloek /

naar de eettafel/

bloemkool en kaas/

zegt ze stomend /

terwijl ik de smaak van gif /

voorzichtig wegmoffel /

met appelmoes/s avonds voor het slapen gaan /

voert ze me pluche/

als boetedoening/

Voor de bundel Preparaat liet de auteur zich naar eigen zeggen inspireren door Jacques Cousteau en Boudewijn Büch. Haar fascinatie voor biologie en verzameldrang komen daarin samen. In haar rariteitenkabinet ontvouwt zich voor de lezer een wereld van mythologische wezens, schepen die eeuwig onderweg zijn, waanzinnigen, diepzeemonsters, Houdini, Madam Curie, Russische operazangeressen, guillotines, vreemde dieren, Alice in wonderland, Pavlov, offerzucht, familie, afscheid, de dood en de liefde. De bundel toont een reis vol beeldende taal waarin de kracht van de verbeelding zeer sterk aanwezig is. Ook de erotiek stormt af en toe in volle heftigheid doorheen de zinnen. Wie verheugt zich niet op een lente die' met harige borst en deinende billen lamellen' verlegt.' Dit is een bundel vol linguïstisch taalgenot die ook nog verfraaid is met originele illustraties.

André Oyen

 

 

00:04 Gepost in BOEKEN, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.