Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03-07-16

Ninja Tine Hertmans Sandrine Lambert

9789460792489 (1).jpg


http://www.tinehertmans.be/Home.html

 

Ninja

Tine Hertmans

Sandrine Lambert

12345 ISBN:

9789460792489

Ninja

2016 Pagina's:

24

Uitgeverij Het Punt

Ninja huilt nu ook heel luid. Hij wil niet naar het asiel. Stel dat hij weer zo'n wrede baas krijgt die hem achterlaat? Hij wil bij Janus zijn, dat is zijn maatje.

Tine Hertmans (1947) werd in 2009 in haar thuisgemeente Destelbergen aangesteld als Dorpsdichter voor twee jaar. Ze publiceerde de gedichtbundels Tuin van Eden, De geur van akkerwind, De dagen zijn van spinrag voor volwassenen en voor kinderen schreef ze de bundel Vannacht heb ik een droom gevangen waarvoor Sandrine Lambert (1974) de bijhorende mooie illustraties maakte.

Tine Hertmans houdt van dieren en het mooiste bewijs hiervan was een ontroerend afscheidsgedicht over haar overleden hond Ninja in de bundel ‘Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer’, een opmerkelijk boek waarin bekende Nederlanders en Vlamingen over hun dierenliefde schreven en de

opbrengst van het boek ging integraal naar de Rotterdamse stichting ‘Melief’, die verwaarloosde kleine en grotere dieren opvangt.

Haar honden zijn haar vrienden en ze zet zich onvoorwaardelijk in voor iedere vorm van dierenleed. En ook toen haar hond Ninja stierf verloor ze daardoor een dierbare vriend. Om dit verlies een plaats te geven schreef ze er een verhaal en een boek over. En andermaal voorzag Sandrine Lambert dit pareltje van prachtige illustraties.

Dit boek vertelt het verhaal van Janus wiens zusje Jantien overleden is. Hij kan het verlies heel moeilijk plaatsen. Ook zijn ouders kunnen de leegte moeilijk verwerken en daarom is het dan ook het stil in huis. Janus voelt zich zo eenzaam en toch wil hij naar buiten, want in dat huis is de afwezigheid van zijn zusje te drukkend. In het bos vindt hij een hond die door zijn baasje aan zijn lot overgelaten is en aan een boom vast gebonden werd. Janus bevrijdt het arme dier en het is liefde op eerste gezicht. De jongen vindt dat het dier op een krijger lijkt en noemt hem Ninja. Hij is zo blij met zijn nieuwe vriend en die blijdschap is wederzijds want Ninja kan niet stoppen met zijn nieuwe baasje likjes te geven. De ouders van Janus zijn echter minder blij met de komst van de nieuwe vriend en zij vinden dat het dier in een asiel thuishoort. Zij vinden heel terecht dat wanneer je een huisdier neemt dat het ook een goede verzorging verdient en dat vergt heel wat inspanning. Janus begrijpt hun argumenten wel maar is doodongelukkig

omwille van een dreigend nieuw verlies. Zijn ouders willen hun zoon dat nieuwe verdriet besparen en zoeken een oplossing.

Ninja is werkelijk een prachtboek over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en zijn hond. Het is een heel fijngevoelig verhaal bevat dat echter wel een stevige oproep bevat om meer respect en genegenheid op te brengen voor elk levend wezen op onze planeet. En daarom is het ook een boek dat ik ten stelligste durf aan te bevelen aan kinderen en volwassenen. Je bent nooit te jong of te oud om van dieren te houden. Het is een werk dat heel duidelijk de dierenliefde uitstraalt en de meesterlijke illustraties van Sandrine Lambert geven die liefde nog een extra warmte mede. Bovendien gaat een deel van de winst naar Stichting Handen voor Pootjes.
André Oyen

http://www.deleeswinkel.be/ninja.html

 

23:51 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Prachtig verhaal ... heb nog maar enkel de korte inhoud gelezen, maar toch boeit het me nu al mateloos ! Hou ook veel van dieren, net als de fenomenale schrijfster en vriendin Tine Hertmans. Krijg nu al een krop in mijn keel. Rap bestellen is de boodschap !

Gepost door: Katri Steen | 11-07-16

Fantastisch boek en schrijfster .. heb nog maar de korte inhoud gelezen, maar dit doet mij reeds verlangen naar méér .. hou ook zielsveel van dieren net zoals de weergaloze schrijfster èn vriendin, Tine !!

Gepost door: Katri Steen | 12-07-16

De commentaren zijn gesloten.