Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-06-16

De schaamteloze passie van Mademoiselle S.

index (17).png


 

https://www.youtube.com/watch?v=0tMAgG--RlY

 

De schaamteloze passie van Mademoiselle S. Vertaald uit het Frans (La passion de Mademoiselle S.) door Tatjana Daan. Bezorgd en ingeleid door Jean-Yves Berthault. ISBN 978-90-445-3513-6, 287 pagina’s, € 19,95. Breda: De Geus 2015.

Allerliefste, ik wil dat je van me houdt met al het vuur van je begeerte, ik wil dat je me hevig laat genieten van je perverse liefdesspel. Mijn dierbare lieveling, zeg me dat je die liefkozingen net als ik opnieuw wilt beleven, zeg me nog eens dat je in mijn armen gelukkig bent, heel gelukkig, en dat je van me houdt ...

In de kelder van een verhuizende vriendin ontdekt Jean-Yves Berthault, weggestopt onder lege weckpotten, een zware leren tas met zilveren initialen. In de tas blijkt een ware schat te zitten: 185 zeer wellustige liefdesbrieven van een jonge vrouw, Simone, geschreven aan haar jongere getrouwde minnaar Charles in 1928/29.

Dat is een tijd dat er een nieuwe wereld ontstond. Simone maakte mee dat Josephine Baker naar buiten trad met de Revue nègre die een omwenteling teweeg bracht in de maatschappij en de zeden. Het was het begin van een nieuwe Parijse immorele orde waar ook Simone heel hartstochtelijk aan mee doet.

Berthault bundelde 161 brieven in dit boek. In zijn uitgebreide voorwoord vertelt hij de lezer waarom: een vrouw als Simone, met zúlke opmerkelijke, afwijkende gedragsopvattingen, een podium als moderne schrijfster en als geëmancipeerde vrouw verdiende. Ze accepteerde op het gebied van de liefde niet alleen geen grenzen, maar experimenteerde met alle mogelijke vormen van sexuele fantasie al dan niet uit de werkelijkheid gegrepen.

De welgestelde Simone correspondeert met haar minnaar, de jongere, getrouwde Charles die haar laat kennismaken met een wereld van fysiek genot waarin ze zichzelf langzaam verliest. Gek van verlangen is ze. Door al deze onthullingen zijn deze brieven ongekend expliciet en tegelijkertijd bijzonder romantisch van aard. Samen verleggen Simone en Charles hun seksuele grenzen. Met ieder doorbroken taboe zullen ze zich verder aan elkaar overgeven – tot aan hun laatste ontmoeting.

Charles doet Simone graag pijn, waar zij op haar beurt bevrediging in vindt. Eveneens beweegt ze mee in Charles' voorliefde voor het eigen geslacht door zich als man voor te doen. Simone is initiatiefrijk en geeft zich onbeschaamd en met hart en ziel aan haar minnaar over, al kan ze daarmee niet voorkomen dat hij de relatie beëindigt. Bijzonder aan dit boek is de vrije woordkeus rond een onderwerp dat indertijd niet als passend werd gezien voor een vrouw, laat staan voor een vrouw uit het betere milieu. Verder toont de inhoud van de brieven goed aan hoe er werd aangekeken tegen homoseksualiteit.

Simone schrijft Charles vaak en vóór zijn komst beschrijft zij hem de heerlijkheden en de seksuele extase waarin ze hem zal gaan betrekken, na zijn vertrek zet zij uitgebreid op papier wat zij samen hebben beleefd.

Dit boek is een fantasievolle beschrijving van bijeenkomsten vol fysiek genot, vol liefde, passie, extase, begeerte, kussen, likken, strelen, geheime en zichtbare holtes die allemaal worden begeerd, homoseksualiteit, lesbische liefde, huilen, schreeuwen, pijn, bloed en veel, heel veel orgasmes. Voor sommige lezers kan het misschien iets te veel van het goede worden want er wordt niets aan de fantasie over gelaten.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.