Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

19-06-16

Jess Walter – Smoor / Slipstream

index (12).png


 

Jess Walter – Smoor / Slipstream

Nederlands 90 pagina's Uitgeverij Marmer Boeken BV februari 2016

9789460682971

De schrijver is ervan overtuigd dat hij de dood voor ogen heeft, maar de werkelijkheid is veel harder: sterfelijkheid kiest de schrijver als onderwerp.

 

In de serie Nova Novella verscheen een flinterdun boekje van Jess Walter, met twee verhalen. Jess Walter kende zijn grote internationale doorbraak met Schitterende Ruïnes, een sublieme roman over complexe liefdes en onvervulde dromen.

 

Smoor en Slipstream zijn twee novelles over wanhoop en veerkracht, waarin de dramatiek van de eveneens complexe liefde op een humoristische wijze centraal staat.

 

In 'Smoor' heeft Michael zijn saaie leven als leraar in een slaperig stadje achter zich gelaten en is naar de grote stad gegaan om het daar te maken. Hij is daar schrijver bij een tv-serie. Als gescheiden vader van twee jongens mist hij wel zijn kinderen. Dan raakt hij geobsedeerd door een buitenlandse actrice op de set. Zij blijkt een jonge actrice van Vlaamse afkomst. Haar Engels is vrijwel accentloos wanneer ze acteert, maar in de privé-omgang kan ze bijna niet uit haar woorden komen en ligt natuurlijk spraakverwarring op de loer. De romanschrijver, een man met een rijke vol verbeelding, denkt dat actrice amoureuze signalen geeft, en interpreteert alles met een zeer persoonlijke visie.

In 'Slipstream' heeft Myra te horen gekregen dat ze kanker heeft. Haar leven waar alles op veilig is ingesteld, is nu wel het laatste wat haar houvast geeft. Ze neemt daarom weer contact op met een oude geliefde, een eeuwige rocker, lid van een bandje dat zo’n beetje elke maand van naam verwisselt en dat nooit zal doorbreken onder welke naam dan ook. Haar moeder verafschuwt de twaalf jaar oudere jongen, maar hij is mooi, lekker gek en goed in bed. En aan dat alles heeft ze momenteel een grote behoefte. Walter heeft twee prachtige novellen uit zijn literaire hoed getoverd over de rare kronkels van de liefde gecombineerd met personages waar een steekje los aan is.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.