Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13-01-17

Diamant Noir

Diamant-noir-2016-Arthur-Harari-854-poster-450.261-poster-274x410.jpgDiamant Noir

Regie: Arthur Hariri
Met: Niels Schneider, August Diehl, Hafed Benotman
Duur: 115 minuten


"Diamant noir" van Arthur Harari, een film die grotendeels in de stad Antwerpen gedraaid werd en waarin Hilde Van Mieghem meespeelt, won op het festival in Beaune de Prix du Jury. Pier Ullman, de hoofdfiguur van deze Frans-Belgische productie, houdt zich in Frankrijk onledig met kunstdiefstallen, maar is in werkelijkheid de jongste telg van een geslacht van diamantairs uit Antwerpen.
Na de trieste dood van zijn vader keert hij terug naar België met één enkel doel: zijn rijke familie laten lijden om wat ze zijn vader hebben aangedaan.
Die werd door de rijke Antwerpse diamantairsfamilie verstoten. In Antwerpen merkt Pier dat de zaak ingewikkelder is dan gedacht én ontdekt hij talenten waarmee je het in de diamantsector kan maken.
Wat volgt, is een in de fascinerende Antwerpse diamantwereld gesitueerd verhaal van duistere familiegeheimen en fonkelende diamanten, van fortuin en diefstal, van wraak en moord.
Arthur Harari goochelt constant met aardigheidjes en verwerkt bijvoorbeeld kort, én symbolisch, de Brabolegende in het verhaal.
Verder is er ook een close-up van een oogbol; een in het zweet badende jongeman die een diamant zit te slijpen en plots is er een bloedfontein, een stukje chien Andaloux in de Pelikaanstraat. Niels Schneider (Les amours imaginaires) zet een huiveringwekkende hoofdrol neer.
Persoonlijk vond ik deze debuutfilm van Arthur Harari absoluut niet onverdienstelijk alleen omwille van de onbehaaglijke sfeer die de maker weet te scheppen!
André Oyen

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.