Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

24-05-16

Trotter 48 - Venetië Philippe Gloaguen

index (9).png


Trotter 48 - Venetië
Philippe Gloaguen
Uitgever: Lannoo
Nederlands
200 pagina's
9789401431989 (hardback)
Lannoo 2016
Wees niet bang te verdwalen. Dat gebeurt geregeld en is onderdeel van de charme van Venetië. Je vindt ook gemakkelijk de weg weer na in de steegjes en doodlopende straatjes vol mysteries te hebben gedoold. Let er liever op dat je niet in het water valt terwijl je een foto maakt!
Venetië is wereldwijd bekend om het historische centrum met zijn vele kanalen en heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Sinds 1987 staan Venetië en zijn lagune op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.Ondanks de toeristen is er altijd een plek van ongekende romantiek en cultuur. De geschiedenis, de kleuren en het klotsen van het water. Dit maakt Venetie altijd erg aantrekkelijk om naar toe te gaan.
Elk seizoen heeft zijn bezienswaardigheden en charme. Bijvoorbeeld in de winter is het gedurende acht dagen Carnaval in Venetie , gezellig en mooi maar de prijzen swingen de pan uit .
De drukste maanden zijn van mei t/m september. Als je deze drukte wilt vermijden en toch goed weer wilt hebben, dan is april de beste maand ik om Venetie te bezoeken.
Als je maat 48 uur de tijd hebt om Venetië te verkennen wel dan is Trotter 48 Venetië jouw gids. Het beproefde Trotterrecept( een Nederlandse vertaling van de beroemde Franse Le Routard) in woord én beeld! Met tientallen sfeervolle beelden van je favoriete citytripbestemming. Deze gids in zakagendaformaat heeft een betrouwbare keuze van hotel- en restaurantadressen, is berucht om zijn kritische toon en eigenzinnige classificatie van bezienswaardigheden want de vele kanalen met de prachtige Venetiaanse gondels en de rijke historie hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. Bijna de helft van dit boekje is terecht ingeruimd voor het beschrijven van de vele bezienswaardigheden. Kleurenfoto's, kleine overzichtskaarten en kaders met leuke weetjes en feiten maken het compleet. Kortom, een praktische en vlot geschreven gids die ook nog eens is voorzien van een heldere en uitklapbare plattegrond. Heel aantrekkelijk en handig boekwerkje.
André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.