Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04-05-16

Ik mis je, mams Frank Pollet, Moniek Vermeulen

ik_mis_je_mams-1.jpg


http://samwd.sint-niklaas.be/nieuws/ik-mis-je-mams-nieuw-boek-van-frank-pollet-en-moniek-vermeulen

Ik mis je, mamsFrank Pollet, Moniek Vermeulen

Illustrator: Joris Thys

In voorraadArtikelnummer: 9789462911185 € 16,95

11+.

Thomas, het probleem is niet je fabriek, het probleem is je overbezorgdheid. Dora is een verstandig meisje. Ze loopt echt niet in zeven sloten tegelijk! Je verstikt haar. Je duwt haar weg.

Het auteurskoppel Moniek Vermeulen en Frank Pollet schreven een hedendaagse briefroman voor jonge tieners, met brieven, post-its, sms’jes, lijstjes, recepten en dialogen.

Dora houdt van schrijven. Ze schrijft brieven aan haar mama, die vorig jaar gestorven is. Ze heeft dat brievenschrijven van haar moeder, want die schreef haar dochter ook lange brieven, zo maar om te zeggen dat ze van haar hield. Haar papa is helemaal anders. Hij communiceert het liefst via post-its en is overbeschermend. Dora mag amper met de fiets naar school. En een fuif of de jeugdbeweging kan ze helemaal vergeten en een hond mag ze ook al niet hebben. Papa heeft een drukke baan op een fabriek en is weinig thuis. Dora krijgt de indruk dat ze niet gewenst was door haar papa. Gelukkig kan Dora goed opschieten én praten met tante Lo, mama’s zus. Dora hoopt dan ook tante Lo haar papa zal kunnen overtuigen dat de jeugdbeweging fijn is, dat een hondje leuk gezelschap is voor Dora en dat zijn dochter dringend toe is aan een eerste BH.

Moniek Vermeulen en Frank Pollet hebben met ‘Ik mis je, mams!’ een heel mooie hedendaagse roman voor tieners geschreven over rouwverwerking en als overgebleven ouder een puber opvoeden. Er zitten heel sterke bfragmenten in die regelmatig doen terugdenken aan de gevoelige film Tous les soleils van Philippe Claudel.

het verhaal doet heel fris en vlot aan door de variërende tekstsoorten. Het is toch ook wel een realistisch verhaal want je kunt je zo de communicatiestoornissen tussen vader en dochter voorstellen.

André Oyen

 

22:21 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.