Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27-03-16

1 2 3 Piano Sandrine Lambert

63e4edacc48684ec1c00a333b5f49c20_medium.jpg


1 2 3 Piano

€ 17,00
Auteur: Lambert, Sandrine
Illustrator: Lambert, Sandrine
Uitgever:Uitgeverij Het punt
ISBN 9789460792571
Zo prachtig , riep het vogeltje!/
wees blij met wie je bent/
want jij hebt net als ik/
een eigen instrument/


Auteur, illustrator en docent Sandrine Lambert schrijft en illustreert sinds 2001 voor kinderen en volwassenen en daar geeft ze ook allerlei cursussen en workshops rond. In 2009 publiceerde ze een bundel met al dan niet bekende versjes/liedjes, voornamelijk knierijmpjes, bewegingsversjes, vingerversjes en speelversjes rondom thema's als troost, dieren, aan tafel, opruimen, naar bed gaan en kietelen. Voor kinderen vanaf 3 jaar publiceerde ze nu het prachtige kinderboek 1 2 3 Piano met tekst en illustraties van haar zelf. Het werkje bevat een mooi verhaal dat door de voorlezer kan gebruikt worden om verdere gesprekjes te voeren over wensen, doorzetten en blijven geloven in jezelf en de anderen.
Olifant Olaf heeft en grote droom, hij wil namelijk een muziekinstrument bespelen en liefst van al een piano. De aap wil het hem leren, maar door zijn logge lichaamsstructuur van Olaf slaagt hij er niet in, een piano, een fluit of viool te bespelen. Olaf huilt van verdriet. Maar gelukkig is er de vogel die de unieke trompet van Olaf hoort hoort en hem op zijn talent en zijn eigen mooi instrument wijst.
Uiteraard is dit vooral een kinderboekje, maar ook als volwassen mens herinnert dit kleinnood ons er aan dat we meer op anderen willen lijken terwijl we ook onze eigen talenten hebben, waar we trots op kunnen zijn. Sandrine Lambert heeft in alle eenvoud iets heel moois en kostbaars gemaakt dat de kleine lezers of luisteraars van nu hun hele verdere leven kunnen gebruiken, want op deze boodschap staat geen vervaldatum.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.