Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

20-03-16

Dons op mijn tanden Merel Morre

index (1).png


Dons op mijn tanden

Merel Morre

2015

ISBN

978 94 917 7332 7

Verkoopprijs

15,00 euro

Aantal pagina's

104

misschien vroeg ik erom/

het dons op mijn tanden /

keek je weg/

zonder me aan te raken/

blies je jezelf

van ver dichterbij/

misschien vroeg ik erom/

je zag en lachte/

mijn tanden/

bloot/

Merel Morre (1977) woont en werkt in Eindhoven. In 2000 studeerde ze af als theatermaker aan de toneelacademie in Eindhoven en in 2006 voltooide ze haar tweede studie: Communicatie. In 2013 verscheen bij Uitgeverij Palmslag haar debuutbundel Met mijn ogen dicht ik alles heel.

Dons op mijn tanden is haar derde bundel en ze was ook een tijd stadsdichter van Eindhoven. Onder een symbolische en voor meerderlei uitleg vatbare titel (o.a. een variatie op ‘haar op je tanden’) presenteert zij poëzie die zich kenmerkt door weglatingen, verschuivingen en herhalingen. Dons op mijn tanden vat ik dan ook op als een zinsspeling op de uitdrukking haar op de tanden. Deze gedichten gaan over uiteenlopende dingen en een echte rode draad is er niet in terug te vinden wel het leven van elke dag door een poëtische bril bekeken. Af en toe zitten er wel uitschieters tussen zoals over een verdwaalde superheld, de MH17, en oorlog. Verder schetst de dichter de wereld zoals zij hem ervaart, beleeft en analyseert.

De bundel kent gedichten in twee lettergroottes. Die met de grote letter zijn korter en kunnen fungeren als indelingsprincipe. Door het spelen met taal krijgt de bundel toch wel een aparte uitstraling goed voor een regelmatige glimlach maar ook aanporrend tot denken.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.