Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15-03-16

Los novios búlgaros

35db82c3e517.jpg

images (3).jpg


Los novios búlgaros Spanje

Komedie / Drama

101 minutengeregisseerd door Eloy de la Iglesia

met Fernando Guillén Cuervo, Pepón Nieto en Dritan Biba, 2003 • Homescreen)

Dat stoere heteromannen die over een goddelijk lijf en ruime geest een aardig centje kunnen bij verdienen in de homoscène is wel algemeen geweten. Los novios búlgaros zet dat nog eens extra in de verf en wijst er ook op dat deze mannen uit Oost-Europa, niet direct komen aanwaaien om de man van hun dromen te vinden, maar wel de man die hun financiële dromen waar maken.

Daniel is een succesvolle en rijke Spaanse advocaat-zakenman van in de veertig die hopeloos verliefd wordt op de immigrant Kyril, één van de Bulgaarse mooie jongens waar de gay scene van Madrid rijk aan is. Kyril is pas sinds drie maanden in Spanje, heeft in Bulgarije een vriendinnetje en is letterlijk uitgehongerd .Als Daniel Kyril gepassioneerd zijn liefde verklaart met de woorden: "Ik zou mijn leven voor je geven," antwoordt Kyril gevat: "Ook ik zou jouw leven voor mij geven." Op schaamteloze wijze maakt Kyril gebruik van Daniels liefde die hij met ruige seks beantwoordt. Ondertussen wordt het Daniel steeds duidelijker dat Kyril tot de Bulgaarse maffia behoort. Hij os echter zo verliefd op de jonge man en kan zich niet meer van hem los maken en raakt steeds meer bij diens misdadige praktijken betrokken. Goede vriend Gildo (Pepón Nieto) waarschuwt nog voor Kyril, maar de liefde maakt Daniel blind voor diens misdadige praktijken, ruwe vrienden en echtelijke staat. De geslaagde advocaat accepteert alle tegenslag, en lijkt niet te wìllen verbeteren.

Deze lichte, speelse Spaanse komedie bewijst dat dramatische wendingen, een relativerende blik op de zaken niet in de weg hoeven te staan, en dat vertedering in een film hand in hand kan gaan met misdaadelementen. Hij won dan ook in 2003 de Best Feature Film Award op het Philadelphia International Gay & Lesbian Film Festival. Los Novios Búlgaros stoeit vermakelijk met tijd, ruimte en grafische effecten en voorkomt zo een al te sentimentele kijk op de zaken. Er zitten ook heel wat stomende erotische scènes in de prent die gelardeerd met even pittige humor best leutig kijkvermaak bieden.

Een film uit 2003 maar nog altijd razend actueel!

André Oyen

 

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.