Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-02-16

100% Krakau Dennis de vries

KrakauNL-3D.jpg


100% Krakau
Dennis de vries

Aantal pagina's:88
9789057677014
Mo'media, 2015
Krakau vindt zijn oorsprong diep in de middeleeuwen. Volgens de legende woonde er onder de Wawelheuvel een draak. Toen die was verslagen, kon de koning op de heuvel een kasteel laten bouwen.
Krakau (Pools: Kraków [ˈkrakuf]?, Jiddisch: Kroke) is met net geen 761.000 inwoners (dec 2014), na Warschau, de grootste stad van Polen. De stad ligt aan de Wisła (Duits: Weichsel) in het zuiden van Polen en is de hoofdstad van het woiwodschap Klein-Polen (Małopolska). Het was tot 1609 de hoofdstad van Polen.
Krakau ontstond rond een natuurlijke heuvel, de Wawel. De stad kwam tot ontwikkeling op een kruispunt van oude handelswegen: de Barnsteenroute van de Oostzee naar Rome, en de route van Byzantium naar Neurenberg. Op de Wawel werd een burcht gebouwd, waar gedurende vijf eeuwen de Poolse koningen resideerden. Een van hen was Casimir de Grote, die in 1364 de nog steeds bestaande universiteit stichtte, na die van Praag de oudste in Midden-Europa.
Krakau is een van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Het wordt daarom wel het "Florence van Polen" genoemd, en is volgens velen een van de mooiste steden van Europa. De stad kwam als een van de weinige steden in Polen bovendien ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door.
Het stadscentrum staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Krakau was culturele hoofdstad van Europa in 2000.
In Krakau valt zo veel te beleven; waar moet je dan beginnen? Natuurlijk wil je naar de oude stad, met het Wawelkasteel en het mooie marktplein. Maar een bezoek aan de joodse wijk Kazimierz is zeer aan te bevelen.
De gods 100% Krakau volgt na korte inleidingen over algemene toeristische informatie als (openbaar) vervoer, fietsen en lijstjes van restaurants, zondagsactiviteiten, kaarslichtcafés en natuur de bezienswaardigheden aan de hand van drie wandelingen. Deze gaan door de Oude Stad en de wijken Kasimierz en Podergorze en zijn 5.5 tot 8.5 km lang. Met behulp van een detailkaart worden eerst de routes van de wandelingen beschreven, waarna de bezienswaardigheden, restaurants en cafés, winkels enz. volgen. Mogelijke reisdoelen buiten de stad zijn o.m. Auschwitz en de Wieliczka-zoutmijn. Aan het einde is er een index op thema en er is de mogelijkheid van een app voor de smartphone met o.a. overnachtingen.
Met 100% Krakau op zak ontdek je de stad in no time. De wandelroutes leiden je langs highlights én de leukste adressen volgens de locals. De bezienswaardigheden, musea, parken en restaurants, cafés en winkels zijn bovendien overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor 's avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget.Voor wat meer praktische informatie kun je ook terecht op de site: BezoekKrakau.nl

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.