Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

21-02-16

The Big Short

1015104_fr_le_casse_du_siecle_1450694272785.jpgThe Big Short (2015)
Verenigde Staten
Drama
130 minuten

geregisseerd door Adam McKay
met Brad Pitt, Christian Bale en Ryan Gosling

Als de wereldwijde financiële crisis je nogal down maakt is dit drama The Big Short van Adam McKay niet direct een oppepper ook al is het een acteursfilm met A- sterren als Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling en Brad Pitt. De film blijkt ook nog gebaseerd op het waargebeurde verhaal en bestseller boek van Michael Lewis (The Blind, Moneyball), geregiseerd door Adam Mckay (Anchorman, Step Brothers).
The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. In de film wordt de financiële crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien, namelijk de naderende instorting van de wereldeconomie. De vier mannen krijgen het idee om van de naderende crisis te profiteren; ze gaan tegen de stroom in en speculeren op basis van hun inzichten.
Met de grote banken, media en overheid die de wereldwijde economische instorting weigeren onder ogen te zien, besluiten vier buitenstaanders dit probleem aan te pakken. Het plan: The Big Short. Hun zware investeringen leiden hen naar de donkere onderwereld van modern bankieren waar niets of niemand is wat het lijkt.
In de film worden de wanpraktijken van Wall Street die de wereld in 2008 in een langdurige crisis heeft gestort terecht nog eens in herinnering geroepen. De prent duurt ruim twee uur en kent ups en downs. Regisseur Adam McKay doet zeker een dappere poging het grote publiek uit te leggen hoe de economie zó kon ontsporen, maar echt slagen doet hij daarin niet volgens mijn mening, zeker niet met zo'n sterrencast die door hun buitensporige weddes een nieuwe financiële crisis zouden kunnen veroorzaken.
André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN, DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.