Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13-02-16

100% Hongkong Annemarelle van Schayik

HongKongNL-3D.jpg


100% Hongkong

 

Annemarelle van Schayik

Uitgegeven door Mo'media in 2015In de reeks100% reisgidsen 148 p. : ill. + stadsplattegrond 9789057677076

 

Hong Kong is een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China (net als Macau). De officiële naam van het gebied is dan ook Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China. Het gebied bestaat uit 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km² en grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Er wonen 7.112.688 (2014) mensen.

 

De naam Hongkong is afgeleid van de uitspraak in het plaatselijke Standaardkantonese taal: Heung Kôong , wat "geurige haven" betekent. Oorspronkelijk was dit enkel de naam van een nederzetting op de plek van het huidige Aberdeen.De herkomst ervan is onbekend, hoewel historici suggereren dat de naam is afgeleid van de handel in geurige wierook die in Hongkong plaatsvond..

 

Tegenwoordig is Hongkong een voor Azië 'jonge' metropool en een grote moderne stad. In Hongkong valt zoveel te beleven; waar moet je dan beginnen? Natuurlijk wil je de stad aanschouwen vanaf de Peak, het water oversteken met de Star Ferry zoals ze in de 19e eeuw deden, en vis eten op een van de eilanden.

Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur: met deze gids op zak, ontdek je Hongkong in no-time. Alle bezienswaardigheden, de leukste musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk ingedeeld per stadsdeel. Zes leuke wandelingen leiden je overdag langs alle mooie plekken. Voor ’s avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. De duidelijke plattegronden laten je zien waar je bent en waar je naartoe moet. Aan de hand van zes wandelingen door de stad worden vele bezienswaardigheden bezocht. Per wandeling een uitklapbare kaart met de route, de hoogtepunten en bezienswaardigheden langs de route, eten en drinken, shoppen, en 'leuk om te doen'. Vooraf twaalf pagina's met algemene informatie over onder meer feestdagen, hotels en vervoer. Tot slot zes pagina's met overige bezienswaardigheden en uitgaanstips. Geïllustreerd met kleurenfoto's en gebruik van kleur in de opmaak. Met overzichtskaart in de voorflap en een losse stadsplattegrond in de achterflap. Via www.100procenttravel.com/apps is een app te downloaden voor de smartphone (iPhone en Androïd) met plattegronden met aanvullende informatie. Met index op alfabet en op thema. Een leuk, handig en aantrekkelijk reisgidsje.

André Oyen

 

 

 

 

 

 

 

 

22:37 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.