Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-01-16

holebifilmfestival Pinx

tatuagem_2.jpg


Let’s connect, let’s #Pinx2016 together

Van 28 tot en met 31 januari wordt voor de 4de keer het holebifilmfestival Pinx gehouden. Na zorgvuldige selectie door een driekoppig team, is er andermaal gezorgd voor een sterk en divers programma. Concreet is dat tal van bijzondere langspelers uit verschillende continenten en een reeks straffe kortfilms. In die laatste categorie wordt er ook ingezoomd op talent van eigen bodem.

Er zijn maar liefst vijf Belgische premières. De openingsfilm is ‘Grandma’, een verfrissende roadmovie van Paul Weitz (‘About a Boy’) waarin Lily Tomlin als vuilbekkende grootmoeder haar komisch talent etaleert. Helemaal anders, maar al even verrassend is ‘Nasty Baby’, de meest recente Teddy Award-winnaar, over een koppel dat worstelt met hun kinderwens.

En in een jaar waar de focus op transthema’s ligt, is er als afsluiter het wondermooie ‘Darker than Midnight’, waar de androgyne Davide in een zoektocht naar zijn identiteit alles achterlaat om in de groezelige straten van het Siciliaanse Catania de liefde en vriendschap te ontdekken.

Dit jaar kan je voor het eerst ook Pinx-films gaan bekijken bij partner Budascoop in Kortrijk. Kom langs en laat je verbazen, inspireren, ontroeren. Deel je reacties met de hashtag #Pinx2016


INFO
Van donderdag 28 januari tot zondag 31 januari vertoont men dagelijks meerdere films.
Elke vertoning wordt voorafgegaan door een kortfilm.

Een ticket kost 9 euro of 7 euro (reductie)
Koop je een FILM5 PAS dan betaal je 35 euro voor 5 tickets.
De FILM5 PAS is geldig voor 1 of 2 personen.


RESERVATIES
tel. 09 225 60 86 (van 14u tot 18u)
mail contact@sphinx-cinema.be

PINX is een organisatie van vzw La Luna ism cinema Sphinx en Buda Kortrijk.

 

 

00:00 Gepost in Andere | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.