Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

16-01-16

Celia Ledoux, 'Wild vlees'

9200000041257984.jpg


Celia Ledoux, 'Wild vlees'

Vrijdag, Uitgeverij
 2015
9789460013355
Tims lijf is ook een kaap voorbij, al verbergt hij het goed. Ok neem hem op en registreer mijn reactie.Het maakt geen verschil. Hij blijft zichzelf. Het lucht me op dat ik hem blijkbaar als persoon aantrekkelijk vind , niet puur om dat vlekkeloos getrainde lijf van toen.
Van meet af aan maakt Celia Ledoux ons in haar flitsende debuutroman Wild Vlees duidelijk dat ze haar eigen stijl heeft met haar eigen personages. Hardbodies, uppers, groepseks, schrijnende kruisen, pillen bedrog het swingt allemaal in deze op Angelsaksische leest geschoeide roman. Protoganisten van dienst zijn: Een rijke erfgename die parenclubs bezoekt. Een financiële top dog die van de ene op de andere dag de wildernis intrekt. Een academisch burgertrutje met één obsessie: die ene rijke man. Het zijn drie stevige karakters in een een gejaagde wereld, weergegeven in een lawine van woorden en zinnen met een allesbehalve fijngevoelig taalgebruik. Het is echter ook het tweedelig verhaal van twee zussen Donna en Clara die niet geheel gelukkig zijn in het leven wat ze op dit moment leiden.Donna heeft een prachtige baan maar het geeft haar geen voldaan gevoel. Haar huwelijk is ook niet meer van wat het geweest is . Donna heeft een minnaar Tim en deze wilt niet gebonden zijn niet aan één vrouw. Op een dag besluit Donna de wildernis in te trekken.
Clara de zus van Donna is getrouwd en ook al niet gelukkig in haar huwelijk. Één ding hebben Dona en Clara gemeen en dat is Tim. De mysterieuze rijke erfgename Lucie zoekt haar heil dan weer in parenclubs en maakt zo de cirkel Donna, Clara, Lucie, Tim rond.
De twee romandelen schillen wel flink van mekaar. Het eerste deel sleurt ons in een rotvaart mee door een doolhof van personages en situaties, terwijl het tweede deel meer het verhaalgegeven uitpuurt. Het geheel is toch wel een sterk onconventioneel verhaal over de eenzaamheid die de prijs is van een zoektocht naar authenticiteit.
Wild vlees, een uitdrukking die regelmatig in diverse betekenissen opduikt is dan ook de perfecte titel voor deze niet alledaagse roman.
André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.