Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22-01-16

New York in 40 dates : mannen, seks en toeristische tips Diana Albrink

index (1).png


New York in 40 dates : mannen, seks en toeristische tips

Diana Albrink

Nederlands

 286 pagina's

 Singel Uitgeverijen

2015

9789021458700 (paperback)Doelgroep

 

'Heb je al een stalker?' vraagt Dave.

'Een stalker?!' Ik moet lachen. Wat een vraag. 'Nee, je bent mijn eerste date, weet je nog?'

'Je kunt niet daten in New York zonder een stalker te hebben,' zegt hij terwijl hij naast me achteroverleunt op de bank en van zijn sigaret geniet.

Diana is tweeëndertig en single als ze naar New York verhuist. Na vijf jaar is ze door haar vriend aan de kant gezet.  Ze schrijft zich in op een datingsite. Aan de hand van haar dates leert ze de stad en zijn inwoners kennen. De ontmoetingen met de verschillende mannen zijn spannend, grappig en soms expliciet. In New York in 40 dates: mannen, seks en toeristische tips’. neemt Diana de lezer mee op een persoonlijke ontdekkingsreis door New York, en in het bijzonder: de New Yorkse datingscene.

Alles is voor haar  anders dan in Nederland. En vooral het ontmoeten van mensen gaat anders in New York. Het is veel moeilijker omdat het zo’n grote stad is. Dus besloot ik me aan te melden op een online datingsite ook al was ze niet op zoek naar de ware,  ze vond het echter een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Haar boek is een afwisseling van een lach en een traan. Ze trof bijvoorbeeld ook een man die zijn vrouw verloor tijdens 9/11.

Ze schrijft ook over de cultuurverschillen met Europa, die er ook op date-gebied zijn. Ook zijn ze wat conservatiever in New York dan in Nederland. De man betaalt, houdt de deur voor je open en schuift je stoel aan. 

 De schrijfster heeft van 2007 tot 2010 in New York gewoond en haar belevenissen op papier gezet. De hoofdstukken met een date hebben een titel en een datum. Deze worden afgewisseld met een ‘à propos’ hoofdstuk waarin leuke, grappige weetjes over Amerikanen en New York worden beschreven. Het boek gaat trouwens niet alleen over de zoektocht naar Mr Big.Haar verslag van ontmoetingen met onder anderen een Mormoon of een lid van de Scientologykerk lopen naadloos over in tips voor toeristen die New York op een andere manier wil leren kennen.

 Achter in het boek staan nog meer tips en noten, waarnaar in het boek verwezen wordt. Het is vlot geschreven waardoor het makkelijk en prettig weg leest. 

André Oyen

16:18 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.