Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-05-15

Met twee ogen kruipen Sandrine Lambert

9789460792021.jpg


Met twee ogen kruipen 

 

Sandrine Lambert

Keanne Van de Kreeke

ISBN-CODE:9789460792021

Uitgeverij Het Punt  40p

€ 18,00

soms kruip ik met mijn ogen/

soms hoor ik met mijn neus/

soms aai ik met mijn tanden/

of bijt ik met mijn handen/

 

dat is hoe ik de wereld zie/

en proef en /

ruik raak hoor/

mijn eigen eigen plekje/

 

dat draait /

dat draait/

maar door/

 Dat kinderpoëzie heel mooi kan zijn bewezen reeds heel wat dichters in Vlaanderen en in Nederland en Joke van Leeuwen verzamelde voor kinderen vijftig schitterende gedichten van Nederlandstalige dichters die debuteerden na 1945, pakweg van Annie M.G. Schmidt tot nu in de onvolprezen bloemlezing Tikken tegen de maan uit 2011. Bij elk gedicht stond ook nog eens tekening, telkens van een andere illustrator.

En nu is er weer een heel boek vol met gedichtjes en prachtige illustraties! 

Voor kinderen vanaf 5 jaar.

 

De woordpareltjes zijn van Sandrine Lambert, auteur, illustrator en docent.

Zij werd geboren in 1974. Haar Waalse ouders woonden toen in Leuven, maar verhuisden daarna naar Vreren (een dorp tussen Luik en Tongeren). 

Sinds 2001 schrijft en illustreert ze voor kinderen en voor volwassenen en daar geeft ze ook allerlei cursussen en workshops rond.

Keanne Van de  verhuisde van België naar  Finland in 1999. Maar ook in de Finse bossen is ze pen blijven hanteren en fabriceert met veel zwier prachtige kleurige tekeningen, die ook voor een stuk poëzie in beeld zijn. 

Beide kunstenaars bundelden hun rijke talenten en leverden dan ook een verbluffend mooi resultaat af. 

Sandrine Lambert publiceerde al in 2009 een bundel met al dan niet bekende versjes/liedjes, voornamelijk knierijmpjes, bewegingsversjes, vingerversjes en speelversjes rondom thema's als troost, dieren, aan tafel, opruimen, naar bed gaan en kietelen. 

In Met twee ogen kruipen zijn  alleen maar nieuwe gedichtjes te vinden. Verbeelding en zinnen prikkelende gedichten die voor heel veel pret en interactie kunnen zorgen tussen voorlezer en toehoorder. Voorlezen voor kinderen en ook voor volwassenen is iets heel mooi, en in deze gedichten zit heel wat stof om kinderen nieuwe dingen te laten ontdekken.  Deze bundel bruist van de rijkdom aan woorden én fantasie en daagt lezertjes en  luisteraars dan ook uit om deze gedichtjes voor te dragen en ze ook als inspiratiebron te nemen voor hun eigen taalvorming. De illustaties en de wonderlijke lay-out maken deze mooie bundel nog rijker.

André Oyen

00:14 Gepost in BOEKEN, jeugd, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.