Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22-03-14

Vergeet mij nietje Milja Praagman

0.jpg


Vergeet mij nietje, Milja Praagman

Eenhoorn, februari 2014, 32 pagina’s, gebonden.

Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789058389268

Ze pakt er haar poetslap bij/

en boent en boent./

Het geelroze stipje gaat niet weg./

Het wordt alsmaar groter./

Muis drukt haar neus /

tegen het raam./

Die stip is geen stip meer!/

Vatken komt thuis!/

 

Milja Praagman is een heel actieve auteur en illustrator. Ze illustreert zowel haar eigen werk als dat van anderen zoals bijvoorbeeld Frank Adam en Kristien Dieltjens. Voor haar werk Vergeet mij nietje schreef ze zelf het verhaal en maakte ze zelf de illustraties. Het is een dun boekje, maar het bevat wel een hele rijkdom aan verhaal en grafiek.

Muis en varken waren de personages in één van Milja Praagmans vorige boeken  ‚Voor jou’ en ook in Vergeet mij nietje, steelt dit duo de show. 

Hoofdthema's in dit werkje zijn vertrek, afscheid,gemis, vreugde om de terugkomst.

Muis en varken zijn de personages van ‚Voor jou’ en ik vond dit direct ook een verhaal voor die twee. Muis haar vriendje Varken besluit om een tijdje op reis te gaan. Dat maakt muis héél  erg verdrietig, en heeft een heel naar gevoel. Ze mist haar allerbeste vriendje zo erg! Ze woont nu wel nog in hun huisje, maar het voelt anders, minder thuis. Ze heeft geen honger en poetst er met verdubbelde ijver op los. En dan komt  Varken op een dag weer terug. En ook  Varken, heeft  Muis gemist!

Vergeet mij nietje is een schattig verhaal over vriendschap en het gemis wanneer de vriend er niet is. Je kan zoveel missen, een moeder, een vader, een vriend, een huisdier en zelfs een boek. Maar na het terugvinden is er dan ook grote vreugde.

Milja Praagman heeft andermaal weer een groots boek afgeleverd met warme teksten en heel mooie prenten waarin je muis en varken zo tot leven ziet komen. 

André Oyen

 

23:55 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.